Британският парламент одобри оспорвани по-тежки мерки за ограничаване на новата вълна

...
Британският парламент одобри оспорвани по-тежки мерки за ограничаване на новата вълна
Коментари Харесай

Чуждестранни студенти посрещат Коледа в капана на Омикрон

Британският парламент утвърди оспорвани по-тежки ограничения за ограничение на новата вълна от Covid-19 с варианта Омикрон. Късно във вторник при разгорещени диспути беше утвърден проектът на премиера Борис Джонсън за въвеждане на ковид-паспорти. Те са еквивалент на българските зелени документи. Само след даване на документ за сложена двойна доза ваксина или уверение за прекаран Covid-19 ще може да се влиза на закрити публични пространства, на концерти, игрища, спортни събития, търговски центрове и в огромни магазини за хранителни артикули. Това сложи доста хора в неприятната обстановка да посрещнат Коледа в самоизолация, като не им дава опция да пътуват до дома.

Така е и с доста задгранични студенти, които няма да могат да извадят толкоз бързо прелюдия Covid-паспорт.

Ето историята на трима студенти от чужбина, които ще прекарат нетрадиционна Коледа във Англия:



За Виктория Кампс това ще бъде първата Коледа надалеч от фамилията й от Аржентина. 20-годишната студентка по биология пристигнала във Англия преди месец, с цел да учи в Университета в Есекс. Прекарала 10 дни под карантина след влизането в страната и още 10 дни в самоизолация, след като е дала положителен тест за Covid-19. Виктория прави оценка риска от пътешестване сред континентите като доста огромен и ще остане във Англия по Коледа.

„ Коледа е друга в Аржентина, където в този момент е лято и се разхождаме с леки облекла до късно, а след среднощ си разменяме дарове "., споделя 20-годишната студентка.

Според по-строгите ковид-ограничения, се изисква изработката на PCR тест преди тръгване за чужбина и незабавно след връщането, а всяка страна, където има трансфер по пътя, има свои обособени условия.  Заради часовата разлика студентката от Аржентина ще посрещне Коледа късно през нощта в скайп диалог със фамилията си.



„ Не съм единственият в такава обстановка “, споделя испанецът Хоел Гарсия де Суза. Той е трябвало да лети за родния Аликанте, само че пробата му, преди да замине, е бил позитивен. Сега ще прекара празниците със съквартирантите си, с които е контактен и също са в карантина.

„ Тъжно е, това ще бъде първата ми Коледа без фамилията “, споделя Хоел. „ Коледата в Испания е фамилията. Нищо без околните не е коледно. Да, и другите студенти ще честват с мен, само че няма да има онази обичайната конюнктура “, споделя студентът по публицистика. Той има две сложени дози ваксина и е признателен, че прекарва леко заболяването.



Студентката Юки Лим от Малайзия учи в Университетата в Източна Англия. Тя е имала други проекти за Рождество Христово и е желала да пътува за дома. Но изискванията за пътешестване и цените на полетите са я възпрели.

„ Пътят до Малайзия е доста дълъг и изтощителен, а с транферите по летищата и риска от заразяване не си костват напъните “, споделя Юки Лим. 21-годишната студентка по съвременна литература ще прекара празниците с приятеля си от Полша за втора поредна година.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР